Header image

Muuttohirmu ja pormestari – 20.7.2011

Posted by Ulla Harju in Omat jutut | Sosiaalinen media

Kävin hiljattain tsekkaamassa Väestörekisterikeskuksen sivuilta omat tietoni liittyen entisiin osoitetietoihini, ammattinimikkeeseeni ja muihin tuiki tärkeisiin asioihin. Selvisi, että olen muuttanut elämäni aikana enemmän kuin tarpeeksi. Laskutavasta riippuen noin 13 kertaa. Niin, luitte oikein, 13 kertaa hieman yli 30 vuoden aikana.

Ennen opiskelijaelämää ehdin asumaan Hämeenlinnassa vain kahdessa osoitteessa ja toisessa niistä melkein kaksikymmentä vuotta. Se oli seesteistä aikaa (aika kultaa muistot, eikö vain!?). Sen jälkeen onkin kiirettä pitänyt. Hieman yli kymmenen vuoden aikana muuttokertoja on ollut, no, hieman yli kymmenen.

Ensin heitin keikat Tampereella sekä Lahdessa ja palasin taas Hämeenlinnaan. Samaan aikaan pidin myös majapaikkaa yhdessä liikuntakeskuksessa Nastolassa. Sen jälkeen hyppäsinkin vähän kauemmas, ja oleskelin vuoden Uudessa Seelannissa. Ei tarvitse varmaan sanoa, että vuosi oli ihana, hieno, huippu ja kaikkea muuta. Se ei ollut seesteistä aikaa.

Sittenpä oli aika etsiä uusi kämppä Suomesta. Oleskelin muutaman kuukauden siskoni nurkissa Helsingissä (ei ole helppoa muuten löytää vuokrakämppää Helsingistä ei), jonka jälkeen muutin nurkan taakse omaan kämppään. Sittenpä taas loikattiin kauemmas, Ouluun. Ja sielläkin piti sitten pitää pesää kolmessa eri osoitteessa. Tasan ei käy onnen lahjat. Sen jälkeen tulinkin takaisin Hämeenlinnaan.

Niin, ja tässä ei muuten vielä ole mukana yhtä kesää Espoossa ja toista Naantalissa, joihin en tehnyt virallista osoitteenmuutosta.

Hämeenlinna, Tampere, Lahti, Nastola, Auckland, Helsinki, Espoo, Naantali, Oulu. Mitä näistä kaupungeista ja muutoista on sitten jäänyt käteen? Erinäisiä työpaikkoja, ihania ystäviä, aviomies, rutkasti erilaisia kokemuksia, sekalainen määrä Facebook-kavereita sekä muutama ammattinimike. Ja turha kai mainita, että olen mestaripakkaaja! Ihan hyvä saldo, vaikka itse sanonkin.

Mainittakoon vielä, että kaikkien näiden muuttojeni jälkeen Väestörekisterikeskus ei ole oikein perillä siitä, mikä on ammattini.  Kaikille tiedoksi, että se on nykyään pormestari, kuten tuossa yksissä illanistujaisissa totesimme. Yksityisyrittäjä saa onneksi valita itse oman ammattinimikkeensä.

Ja Hämeenlinnaanhan se veri veti loppujen lopuksi takaisin. Nyt olen asunut kohta kolme vuotta samassa osoitteessa. Se taitaa muuten ollen ennätykseni lapsuuteni jälkeen. Joten jos vielä toiset kolme vuotta selviän ilman muuttoa, olen erittäin yllättynyt – positiivisesti. Seesteisyys on taas palannut takaisin elämääni.

Nyt muuten uutisissa kerrotaan, että turhat ja puutteelliset muutostiedot ovat ruuhkauttaneet maistraatit. Syytän Facebookia, jossa tieto Väestörekisterikeskuksen ’Tarkasta tietosi’ -palvelusta levisi kesällä kuin kulovalkea. Sosiaalisella medialla on kumma taito nostaa asioita esille.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.