Header image

Tule joulu kultainen…

Posted by Ulla Harju in Markkinointiviestintä | Omat jutut | Sosiaalinen media

…mutta PLIIIIIIS, älä tule ihan vielä!

Jos nyt osaan kalenteria katsoa, niin tällä hetkellä eletään lokakuun alkupuolta. Jouluun on siis laskutaitojeni mukaan aikaa vielä kaksi ja puoli kuukautta. Mutta tästä ajasta huolimatta eilen postilaatikkoon putosi ensimmäinen jouluesite – lasten leluesite tietenkin.

Myös sosiaalinen media alkaa jo täyttyä joulusta. Yksi Facebook-kaverini päivitti 2. lokakuuta tilansa seuraavasti:

voi tuska – jo 1/2 päivityksistä viimeisen neljännesvuorokauden sisään mainitsee j-sanan tavalla tai toisella — anteeksi j-ihmiset, en jaa entusiasmianne, mutta yritän ajatella, että j on sama asia teille kuin itselle leppoisa lounaistuuli kesällä tai aivan loistava sienimetsäflow. Anno Domini 2.10.2011

Mutta miksi sitten joulun odotus aloitetaan joka vuosi aina aikaisemmin ja aikaisemmin? Oma käsitykseni on, että markkinavoimat jylläävät, ja siinä samassa ihmiset on saatu vouhkaamaan aina vain aikaisemmin joulun ilosta. Mallia otetaan valtameren tuolta puolen. Ja rahaa palaa.

Itse olen jouluihminen, myönnän sen täysin, mutta kaikella on rajansa. Edes minun jouluni ei ala lokakuussa!

Tosin, oma Facebook-päivitykseni tänä vuonna liittyen jouluun oli jo elokuussa. Joten ehkäpä minun pitäisi olla ihan hiljaa. Selitykseni on kuitenkin seuraava: Raskasta Joulua ja Tony Kakko on itselleni sama kuin joillekin Pavarotti (ei millään pahalla Pavarotti, tykkään sinustakin) eli kuningas!

Raskasta joulua

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.

One Response

  • Ulla Harju says:

    Kyllä, Halloweenissa on se hyvä puoli, että se siirtää kaupallisesti joulun odotusta hitusen. Muuta hyvää en siitä sitten juuri löydäkään… Tosin mieleni saattaa muuttua lasteni kasvamisen myötä, kun he haluavat järjestää Halloween-juhlia. Lapset saavat joskus tarkastamaan näkökantaa kummasti… 😉

    Kuuntelin jumpassa yhtä naista, joka sanoi hankkivansa joululahjat jo nyt, jotta sitten ei tulisi jouluna kiire. Ajattelin mielessäni, että ei todellakaan tule kiire… Tosin ei varmaan tule joulumieltäkään, jos joululahjat on jo hankittu ja tehty ennen marraskuuta. Ainakin itselläni joululahjojen tekeminen, hankkiminen ja niistä hössöttäminenkin kuuluu jouluun. Jos hankkisin lahjat jo nyt, ehtisi tunnelmakin lässähtämään monesti.